Prodej usedlosti s uzavřeným dvorem a pozemky, Medenice, Žďár

Rodinný dům | 1156 m2 | 62 550 000

Exkluzivně Vám nabízíme k prodeji jedinečnou nemovitost - komplex 2 historických domů o výměře 1656 m2 s rozsáhlými pozemky o rozloze 75615 m2. Nemovitost se nachází v malebné lokalitě Medenice,… více

Kontaktovat makléře

Olga Langrová
+420 777 112 092
Poslat zprávu
Olga Langrová

 

Popis nemovitosti

Exkluzivně Vám nabízíme k prodeji jedinečnou nemovitost — komplex 2 historických domů o výměře 1656 m² s rozsáhlými pozemky o rozloze 75615 m². Nemovitost se nachází v malebné lokalitě Medenice, obec Žďár, obklopené Píseckými horami a přírodní památkou Zelendárky.
Usedlost s uzavřeným dvorem prošla nákladnou a odbornou rekonstrukcí, skládá se ze dvou obytných budov a garáže. Hlavní budovu o výměře podlahové plochy 230 m² tvoří dva oddělené obývací pokoje s krbem a otevřenými stropy do štítu, z nichž je možné vyjít velkými prosklenými dveřmi na venkovní prostranství. Dále je zde kuchyně s kachlovým kamny a jídelní částí. Kuchyň je plně profesionálně vybavena spotřebiči, varnou deskou, troubou, myčkou, atd., a je velkými prosklenými dveřmi otevřená terase s dřevěnou podlahou a elektricky ovládanou markýzou, případně chodbou do zahrady. Podlahové vytápění a dobře navržená kachlová kamna poskytují teplo a atmosféru. Přípravná kuchyň je oddělena od společenské místnosti a je se zabudovanou chladničkou. Následuje šatna, úklidová místnost (prádelna) a toaleta. Soukromí majitelů zajišťují dvě samostatné ložnice s vlastními koupelnami a toaletami přístupné z každé jedné ložnice.
Druhý dům se samostatným vchodem je o podlahové ploše 150 m² a tvoří ho vybavená kuchyně s jídelní částí, obývací prostor s ložnicí a pracovnou, a koupelna s toaletou. Navazující sauna se sprchou a východem na louku za domem nabízí v zimním období ochlazení ve sněhu.
Z prostranství dvora je možnost využít samostatné toalety, dále se zde nachází technická místnost domu.
Všechna okna a dveře jsou zajištěna centrálním zastíněným a zabezpečením venkovními žaluziemi. Zabezpečení zajišťuje i moderní poplašný systém.
Na usedlost navazují pozemky a pastviny o celkové rozloze přes 75000 m².
Tato krásná malá lokalita se nachází po levé straně při cestě ze Žďáru do Nové Vsi. Směrem východním se rozprostírají Písecké hory s Vysokým Kamýkem (626,8 m n.m.). Severovýchodně až jihovýchodně od vesnice se nachází soustava rybníků chráněných jako přírodní památka Zelendárky.
Jedná se o nemovitost pro náročné klienty, vyžadující absolutní soukromí pro trvalé či rekreační bydlení. Usedlost se prodává s kompletním vybavením.
Pro více informací a prohlídku nemovitosti mě neváhejte kontaktovat.

Základní parametry

Evidenční číslo3060
Stav zakázkyAktivní
Typ zakázkyProdej
Užitná plocha1156 m2
Plocha parcely77270 m2
KrajJihočeský kraj
OkresPísek
Katastrální úřadŽďár
Konstrukce budovyKamenná
VytápěníLokální tuhá paliva,Ústřední elektrické,Podlahové
Patro1. podlaží
DispoziceRodinný dům
PENB - třídaG - Mimořádně nehospodárná

Ostatní parametry

Zastavěná plocha1156 m2
Nebytová plocha1156 m2
Plocha zahrady77270 m2
KanalizaceSeptik
SklepNe
MěnaCZK
Elektřina400V
VýtahNe
ZahradaAno
PlynNe
Druh číslování parcelyRodinný dům
LodžieNe
Přilehlé objektyOkraj obce
Počet nadzemních podlaží1. podlaží
Počet parkovacích míst2
Počet místností5
ParkováníNe
ParkováníNe
Cena62550000 Kč
Stav nemovitostiVelmi dobrý
TerasaTerasa
Celkem pater1. podlaží
VodaStudna